Lesaanbod

Pilates – Groepslessen
In de pilateslessen wordt gewerkt in kleine groepen zodat kwaliteit en persoonlijke aandacht gewaarborgd blijft. Iedereen krijgt zodoende de opties en/of uitdaging die voor hem of haar van toepassing is. In de les worden de oefeningen op een matje uitgevoerd al dan niet met kleine materialen. Pilates is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, geslacht en niveau van bewegen. Juist bij klachten is pilates een geschikte bewegingsmethode.

Klassiek pilates is een traditionele les zoals Joseph Pilates dit ontwikkelde.
Door met concentratie, precisie en controle vanuit het centrum van het lichaam te bewegen wordt er gewerkt aan een balans tussen body en mind. Het in flow, oftewel vloeiende beweging uitvoeren van de oefeningen zorgt voor een goede doorstroming van de energie door het lichaam en maakt het een work-out. Bij dit alles speelt de ademhaling een belangrijke rol. Het uitvoeren van de oefeningen in samenwerking met de ademhaling leidt tot een grotere concentratie, intensivering van de oefeningen en vergroot de longcapaciteit.

Basic Pilates
Basic Pilates is geschikt voor beginners en mensen met klachten. Wanneer je als gevorderde pilatesbeoefenaar in precisie wilt werken kun je ook deelnemen aan de les. De oefeningen worden teruggebracht naar de basis en op een rustige manier uitgevoerd. Vanzelfsprekend krijgt ook hier iedereen de begeleiding die nodig is.

Pilates Privélessen
Privéles oftewel personal training is een 55 minuten durende training op maat met 100% focus en aandacht van de docent. De training wordt uitgevoerd op authentiek pilatesapparatuur zoals o.a. de reformer, high ladder barrel, spine corrector en chair.
Een personal training is uitermate geschikt bij blessures of hiervan herstellende maar ook als basis voor de groepslessen.
Een privéles gaat op afspraak.

Pilatesstick
De pilatesstick is een geweldige aanvulling naast de matlessen. Tijdens de staande en liggende oefeningen wordt uw lichaam uitgedaagd maar tevens ondersteund en in balans gebracht. Ervaar hoe snel je lichaam strakker, sterker en soepeler wordt door mee te doen aan deze les die uniek in Etten-Leur en omgeving. Het volgen van deze les kan alleen op inschrijving.

Body Barre
Een Body Barre les is een workout waarbij het hele lichaam getraind wordt. De (ballet) barre zorgt voor intensiviteit en controle van de oefeningen. Hierdoor merk je al snel dat je lichaam strakker, sterker en soepeler wordt. Naast de barre worden er ook andere materialen gebruikt.

Dance & Shape
DANCE: Basic dans met voor iedereen haalbare pasjes op diverse soorten muziek in diverse stijlen.
SHAPE: borst, buik, billen, benen en meer komt aan bod tijdens uitdagende oefeningen.